visszajelzés

Nyugodtan mondja el a lehető legőszintébben, hogy mit gondol a megújult 2fly.hu oldalról, minden kommentnek örülünk és köszönettel vesszük.

Először jár a 2fly.hu oldalon?

Mennyire tetszik Önnnek a megújult weboldalunk?


Mi a véleménye az oldal működéséről? Könnyen megtalálta a megfelelő repülőjegyet?

Ajánlaná ismerőseinek a 2fly.hu oldalt?

Elküld
06 (1) 510-0880
H-P: 9:00-19:00 | Szo: 9:00-15:00
callcenter

Poggyász információk

A feladott poggyászokra vonatkozó szabályok és előírások légitársaságonként változnak. Alábbiakban összegyűjtöttük a lefontosabb tudnivalókat, amelyek a reptéri csomagfeladással kapcsolatban nyújtanak hasznos segítséget.

Poggyász útmutató

A feladott poggyászokra vonatkozó szabályok és előírások légitársaságonként változnak: fapados légitársasággal történő utazás során mindig térítésköteles a csomag szállítása.

A hagyományos társaságok esetében ez függ az adott légitársaságtól, illetve attól, hogy megvásárolt repülőjegye milyen osztályra szól.

Amennyiben szükséges a poggyászfeladásért fizetni, azt az adott járat kiválasztásánál jelezzük Ügyfeleinknek. Mindkét esetben repülőjegyén további információk állnak rendelkezésre a poggyász súlyának mértékéről.

Kézipoggyász - minden esetben térítés mentesen felvihető a gépre (mérete 55x40x20 cm, tömege legfeljebb 10 kg lehet utasonként).

Poggyászfeladás a reptéren.Poggyászfeladás menete

  • A csomagokat jegykezelés során ellátják a megfelelő jelzésekkel. Azoknál a tárgyaknál, amelyek esetében fennáll annak sérülésveszélye, a reptéri személyzet szállítja a repülőgép rakteréhez. Ilyen lehet például: babakocsi, műtárgy, hangszer, sportszer.

  • Ajánlott a reptéri csomagfóliázás használata, mely nemcsak a bőrönd külsejét óvja a szállítás során, hanem annak tartalmát is.

  • A könnyebb beazonosítás érdekében célszerű a poggyászra névkártyát helyezni, az utas elérhetőségeinek megadásával. 

  • A feladott poggyász mérete általában 158cm=magasság+szélesség+hosszúság. Utazás előtt érdeklődjön ennek konkrét részleteiről. A poggyász megengedett súlyhatára légitársaságonként eltérő, repülőút előtt tájékozódjon a pontos szabályokról. (Többnyire a szállítható súly 23 kg/utas. Az ezt meghaladó súlytöbbletet ki kell fizetni.)

  • Súly vagy mérettöbblet esetén annak díját a választott légitársaság határozza meg, azonban a poggyász súlya a 32 kg-ot nem haladhatja meg. Lehetőség van plusz poggyász feladására is, külön díj fizetése ellenében.


A kézipoggyász tartalma

Folyadék helyes szállítása repülőgépen.A pár éve bevezetett szigorú szállítási szabályok továbbra is érvényben vannak. Folyadék felvitele a kizárólag 100 ml-es vagy ennél kisebb tartályban megengedett. Folyadéknak számít minden, ami nem porózus állagú. Víz, gél, kenőcs, aeroszol, borotvahab, hajzselé, ajakápoló de még az arckrém is.

Kivételt képeznek azon folyékony termékek, amelyeket orvosi igazolás mellett magunknál tarthatunk, illetve kisgyermek tápszere, amennyiben a kicsi is velünk utazik.

Felvihető a fedélzetre a reptéri üzletekben vásárolt termék, mert ezeket az üzlet személyzete repüléshez megfelelően becsomagolja és lepecsételi. Az így kapott pecsét 24 órán keresztül érvényes.


Tiltott dolgok listája

A következő dolgok sem a kézipoggyászban, sem a feladott bőröndben nem szállíthatóak:

  • szúró- vágóeszközök, spray-k, tűzgyújtásra alkalmas eszközök
  • gyúlékony tárgyak vagy amelyek folyadék hatására azzá válhatnak
  • oxidáló anyagok (mint a fehérítő por vagy peroxid tartalmú készítmények)
  • mágnes és mágnes tartalmú anyagok 
  • bénító eszközök (pl.: gázspray) és egyéb irritáló anyagok

Poggyász sérülése vagy eltűnése

Minden esetben ajánlott még a reptéren intézkedni és jegyzőkönyvet felvetetni. Törekedjünk rá, hogy a dokumentáció pontos legyen, és helyesen rögzítsék kárunkat egy esetleges reklamáció során.